Sensorina infrapunatunnistin

Huhtikuun toisen viikon tehtävänä oli tutustua johonkin Arduinolle soveltuvaan sensoriin ja saada sensori toimimaan. Poimin pakasta itselleni infrapunatunnistimen.

Tätä sensoria käytetään esim. kaikissa televisiossa tai dvd-soittimissa, että ne toimisivat kaukosäätimellä. Infrapunatunnistinta käytetäänkin aina, jos on tarkoituksena käyttää kaukosäädintä.

Testauksen ideana oli laittaa sensori toimimaan niin, että painaessa kaukosäädintä lediin syttyy valo.

Kytkentä näytti suurinpiirtein tältä:

Kuvassa näkyy asetelma, jonka kopioin melko säälimättömästi täältä. Ainoana erona en käyttänyt resistoria vaan viivat demonstroivat hyppylankoja. Testi todella toimi, kuten alla olevasta videosta voi todeta.

Infrapunatunnistin toimi ja valo säihkyi siis täysin ilman Arduino koodia. Koodin pätkät mitä löysin eivät sulautuneet kaukosäätimelleni. Pahimmat ongelmat olivat kytkennöissä jota en saanut millään toimimaan ensin ja en tiennyt mikä kaukosäädintoimisi. Esim. koulun projektorisäädin ei toiminut sensorin kanssa. Kytkennöissäkin saattoi olla tuossa vaiheessa häikkää, mutta luulen että perinteisimillä kaukosäätimillä saa sensorin toimimaan paremmin.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Jätä kommentti